Nieuws-
berichten

Nieuwe leden raad van toezicht

18-03-2024
Onderwijsgroep Oost-Brabant
Per 1 maart 2024 zijn Monique Lafleur en Ivo Wetters benoemd tot  lid van de raad van toezicht van Onderwijsgroep Oost-Brabant. Dit vanwege het aflopen van de tweede zittingstermijn van twee leden. Hieronder stellen de nieuwe leden zich voor.

Monique Lafleur

Het onderwijs is wat mij betreft een van de mooiste sectoren om in te werken: je zult maar een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van jongeren op weg naar hun volwassenheid! Een verantwoordelijke taak, zeker, maar bovenal een boeiende.

Onderwijsgroep Oost-Brabant is een krachtige organisatie die weet waar ze staat en waar ze heen wil. De kernwaarden ontmoeten en ontwikkelen staan voor mij synoniem aan interactie, en interactie vraagt om verbinding. Juist die verbinding zoeken spreekt mij aan. Welke functie je ook hebt binnen school of binnen de organisatie: alles en iedereen is met elkaar verbonden. Dat zorgt voor dynamiek, maar vraagt ook om afstemming. Als lid van de Raad van Toezicht (RvT) houd ik samen met de anderen toezicht op de ontwikkelingen die er plaatsvinden. Lid zijn van een Raad van Toezicht betekent enerzijds zeer betrokken zijn, anderzijds juist ook afstand houden. Betrokkenheid zal blijken uit de schoolbezoeken, gesprekken en de juiste vragen die gesteld worden, afstand houden zal blijken uit het feit dat voor mij (de RvT) de bestuurder onze directe gesprekspartner is. Als voormalig docente, decaan, teamleider, mr- en gmr-lid en onderwijsdirecteur binnen het voortgezet onderwijs denk ik te weten hoe de dagelijkse praktijk eruit kan zien. Daarnaast wil ik graag mijn ervaring inzetten die ik sinds 2018 opdoe als lid van de Raad van Toezicht (en voorzitter commissie Kwaliteit) van Onderwijsgroep Buitengewoon in Venlo (speciaal onderwijs en pro) en van Prisma primair onderwijs in Peel en Maas.

Ivo Wetters

Bij Onderwijsgroep Oost-Brabant zet ik mij in om mijn kennis en ervaring te benutten ten gunste van: "Het beste onderwijs in Oost-Brabant. Nu én in de toekomst." Ik geloof sterk in de kracht van het voortgezet onderwijs als basis voor persoonlijke groei en burgerschap van ‘onze’ nieuwe generatie ‘Brainporters’. Daarom ben ik vastberaden om een waardevolle bijdrage te leveren aan de realisatie ervan.

Specifiek zal ik – als lid van de auditcommissie - mijn kennis en ervaring inzetten op de gebieden huisvesting en het meerjarig financieel perspectief. Dit zijn niet alleen onderwerpen die mijn professionele raken, maar ze zijn ook van vitaal belang voor de stabiliteit en ontwikkeling van Onderwijsgroep Oost-Brabant.

Mijn persoonlijke passie voor wielrennen brengt mij niet alleen in beweging door ons mooie Brabantse landschap, maar staat ook symbool voor mijn drive en doorzettingsvermogen. Deze eigenschappen neem ik mee in mijn professionele rol, in mijn dagelijks werk en als toezichthouder. Als accountant heb ik in de afgelopen 26 jaar mijn expertise opgebouwd in het onderwijs en bij gemeenten. Deze ervaring heeft mij geleerd hoe belangrijk strategische meerjarenplanning op de gebieden personeel, huisvesting en financiën is voor de gezondheid en toekomstbestendigheid van onderwijsinstellingen.

 

Meer informatie over de raad van toezicht is hier te lezen.